Morotskaka

I denna kaka används morotspuré istället för rivna morötter, vilket gör kakan saftigare.

Kaka:

5 medelstora morötter eller ca 3 dl puré
3½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
ev. 2 dl hackade valnötter

Glasyr:
150 g Philadephiaost
50 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka och mixa dem till puré (små klumpar är okej, det blir bara godare). Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda försiktigt i alla torra ingredienser tillsammans med smöret. Vänd ner morotspurén och nötterna och blanda till en slät smet.
3. Häll upp smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm i diameter) och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter i 175 graders värme. Prova med en sticka om den är klar (jag lät min bli lite kladdig i mitten).
4. Dags för glasyren: Vispa Philadelphiaosten och smöret krämigt, tillsätt därefter florsocker och vaniljsocker. Låt glasyren stelna i kylskåpet under tiden kakan svalnar och glasera därefter din morotskaka.



Tips:

* Bröa formen med kokosflingor, passar riktigt bra ihop med morötterna.
* I vissa butiker finns färdig morotspuré, kolla barnmatshyllan. Räkna med 3 dl.
* Den blir bara godare efter någon dag i kylskåp.