Jossas Tacopaj

Receptet har jag fått av en vän från den tiden vi hade tjejkvällar med obligatorisk tacopaj (som omväxling till tortillas) var och varannan helg. En riktigt god och mättande paj som med fördel kan varieras - varför man nu skulle vilja ändra på denna vet jag dock inte.

Botten
3 dl vetemjöl
125 g rumstempererat margarin
2 msk kallt vatten


Blanda vetemjöl och margarin till en smulig massa med hjälp av en envisp. Tillsätt vattnet sist. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i ungefär en halv timme. Förgrädda därefter pajskalet i 15 minuter i 200 grader.

Fyllning 1
2 lökar
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
½ dl vatten


Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokryddan och vattnet mot slutet. Tillsätt fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Fyllning 2
4 tomater, urkärnade
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
1 krm vitpeppar
2 tsk curry (tycker du som jag om curry går det lika bra med matskedar)
2 dl riven ost


Hacka tomaterna och tillsätt övriga ingredienser. Bred ut över köttfärsfyllningen och grädda pajen i ytterligare 15 minuter.