Lyxbitar
Namnet säger allt om detta bakverk - lyxiga chokladbitar med vaniljsmörkräm och chokladtäcke. Det går riktigt bra att frysa in denna kaka och ta fram när du får finbesök. Kom dock ihåg att inte tina kakan i mikron (smörkrämen och chokladen...)
4 ½ dl socker
3 ¾ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
4 ½ msk kakao
225 g margarin
2 dl vatten
3 ägg
Blanda de torra ingredienserna. Koka upp vattnet och matfettet, låt svalna och blanda med de torra ingredienserna. Vispa i äggen, ett i taget. Grädda i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) i 175 grader i ca 17-20 minuter. Låt kallna.
225 g rumstempererat smör
1 äggula
225 g florsocker
(½ flaska romessens)
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut den över den avsvalnade kakan. Ställ kakan i frysen i åtminstone 30 minuter.
200 g blockchoklad
4 msk matolja
Smält chokladen och oljan i vattenbad. Bred snabbt över den frysta kakan. Skär upp i lämpligt stora bitar.
3 ¾ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
4 ½ msk kakao
225 g margarin
2 dl vatten
3 ägg
Blanda de torra ingredienserna. Koka upp vattnet och matfettet, låt svalna och blanda med de torra ingredienserna. Vispa i äggen, ett i taget. Grädda i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) i 175 grader i ca 17-20 minuter. Låt kallna.
225 g rumstempererat smör
1 äggula
225 g florsocker
(½ flaska romessens)
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut den över den avsvalnade kakan. Ställ kakan i frysen i åtminstone 30 minuter.
200 g blockchoklad
4 msk matolja
Smält chokladen och oljan i vattenbad. Bred snabbt över den frysta kakan. Skär upp i lämpligt stora bitar.