Pink Donuts

Jag testade min nya plåt för donuts härom dagen. Jag hade i princip inga förväntningar eftersom konceptet med att göra en muffinssmet och grädda i donutsformar kändes lite främmande. Men mina donuts blev riktigt bra, för att vara första försöket. Nu ska jag såklart utveckla dem med olika smaker och glasyrer. Receptet jag använde mig av denna gång följde med plåten och finns troligen på iloleipuri.fi.

Donuts
50 g rumstempererat smör
1 ¼ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl bakpulver
¼ tsk salt
1 dl mjölk
(1 tsk rivet citronskal)

Glasyr
3 dl florsocker
1 msk citronsaft
knappt 1 msk vatten
röd karamellfärg
strössel

Vispa smöret och sockret mjukt. Tillsätt ägget medan du vispar vidare. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen turvis med mjölken. Smaksätt eventuellt med citronskal. Blanda ordentligt. Smörj donutplåten och fyll formarna ungefär till hälften med smet. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna. Blanda florsocker, citronsaft och vatten tills din glasyr får en bra konsistens. Bred glasyren på dina donuts och garnera med strössel.