Ärtsoppa med rucola och spenat

En modernare variant av ärtsoppa för alla oss som inte gillar den traditionella soppan. Recept ur Samarbete Mat april 2013.
 
2-3 portioner
1 liten lök
olivolja
1 msk vetemjöl
200 g djupfrysta ärter
5 dl grönsaks- eller hönsbuljong
½ kruka rucola
½ kruka babyspenat
75 g smältost (t.ex. Koskenlaskija)
1 msk citronsaft
en nypa salt och grovmalen svartpeppar
 
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med lite olja. Rör i vetemjölet. Tillsätt ärterna och buljongen. Koka på svag värme cirka 5 minuter, tills ärterna är färdiga. Tillsätt rucolan, babyspenaten, smältost och citronsaft. Kör till en jämn puré med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.
 
 
rucola - spenat - vegetariskt - ärter - ärtsooppa