Brownies med kokostosca

Receptet på dessa kakor är hämtat ur Hembakat 2/2013, där de kallades De Lux-bitar. Glasyren såg helt annorlunda ut i tidningen, mer krämig och fluffig, men mina kakor blev också goda. Allra godast nybakta och ljumma.
 
175 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
½ dl ljus sirap
en nypa salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
 
Kokostäcke
50 g smör
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
¾ dl strösocker
1 msk vetemjöl
100 g kokosflingor
 
Sätt ugnen på 175 grader.  Vispa smör och socker tills det blir vitt. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen och mjölet. Häll smeten i en mindre långpanna (20 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 9 30 minuter. Smält smöret till kokostäcket. Blanda i sirap, mjölk, socker och mjöl. Vispa ihop. Rör i koksflingorna. Bred ut täcket på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
 
 
Tips:
* Jag tog kastrullen av plattan när jag vispade i ingredienserna till kokostäcket. Nu i efterhand funderar jag om man borde ha haft kastrullen på plattan och låtit smeten sjuda lite för att få till det tidigare nämnda krämigare täcket? Värt att pröva nästa gång.
brownies - kokostosca