Mannagrynskaka

Mannagryn är för mig en ovanlig ingrediens i kakor. Om man bortser från en sats mindre lyckade Runebergstårtor, där jag lyckades förväxla skorpsmulor med mannagryn. Resultatet blev väldigt grötiga och konstiga bakverk, som åkte i soppåsen ganska snabbt. I denna kaka passar mannagrynen dock hur bra som helst. De ger en annorlunda smak och lite rejälare konsistens. Och jag lovar, den smakar inte alls som mannagrynsgröt. Recept från Söta saker.
 
5 dl mannagryn
1 dl rapsolja
2 ½ dl socker
3 dl yoghurt
½ tsk bakpulver
2-3 msk saft från valfri citrusfrukt
hackad mandel och pärlsocker till garnering
 
Blanda samman mannagryn och olja. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över hackad mandel och pärlsocker och grädda i 50-60 minuter i 175 grader. 
 
 
Tips:
* Istället för tråkig naturell yoghurt använde jag 2 dl apelsinyoghurt och 1 dl turkisk yoghurt, vilket blev jättegott.