New York Lemon Cheesecake

Detta är alltså en ostkaka med citronsmak. Men det låter så mycket finare och bättre om man använder det engelska namnet och dessutom lägger till New York.. God är den, om man tycker om cheesecake vill säga. Recept på finska från Pirkka.fi.
 
Botten
175 g havrekex
50 g smält smör
 
Fyllning
2 burkar (400 g) Valio smaksatt kvarg citron
2 dl lättgrädde
¾ dl socker
3 ägg
½ dl majsstärkelse
 
Topping
200 g lätt gräddfil
ca 1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
 
Smula kexen i en matberedare. Tillsätt smält smör och blanda. Fördela blandningen i en springform (ca 24 cm) klädd med bakplåtspapper. Pressa inte ner smulorna för mycket, då blir bottnen hård.
 
Blanda kvarg, lättgrädde, socker, ägg och majsstärkelse. Vispa tills blandningen blir slät. Häll smeten över kexsmulorna och grädda på nedersta falsen i 175 grader cirka 45-50 minuter eller tills kakan blir lite brunaktig.
 
Vispa ihop ingredienserna till toppingen. Bred ut toppingen på den heta kakan direkt efter att du tagit ut den ur ugnen. Låt svalna till rumstemperatur och ställ därefter in kakan i kylskåp. Servera t.ex. tillsammans med frukt eller bär.
 
cheesecake - new york cheesecake - ostkaka