Double Chocolate Cookies

Jättegoda och framför allt väldigt enkla chokladcookies som du slänger ihop på max tjugo minuter. Recept ur Valios broshyr Hemlagat 3/2013.
 
200 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk matsoda
100 g vitchoklad (bak & dessert)
125 g mörk choklad (bak & dessert)
 
Vispa det mjuka smöret och sockret med en elvisp. Tillsätt vaniljsocker och ägg. Vispa blandningen så att det blir fluffigt. Blanda mjölet och sodan, sikta i degen. Skär båda chokladsorterna till grovt kross med en vass kniv (bitstorlek ca 7 x 7 mm). Tillsätt i degen. Blanda om väl. Degen blir ganska fast. Forma små runda bollar (ca 3 cm i diameter) med händerna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Lämna lite rum mellan dem så att de inte flyter ihop (en färdig cookie har en diameter på 5-6 cm). Grädda mitt i ugnen i 180 grader i cirka 10 minuter eller tills kakorna är färdiggräddade.
 
choklad - cookies - kex - småkakor - vit choklad