Filmjölkslimpa med tranbär

Gott och enkelt filmjölksbröd. Jag tycker dock att det blev lite väl sött med alla torkade tranbär. Brödet smakade lite väl mycket kaka för att höra hemma på frukostbordet. Ersätt en del eller alla tranbär med t.ex. russin eller nötter om du inte heller vill ha ett så sött bröd. Receptet hittade jag på recept.nu.
 
1 bröd
5 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl torkade tranbär
1 dl pumpafrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
 
Värm ugnen till 160-180 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Tillsätt filmjölk och sirap och rör om ordentligt. Tillsätt tranbär och pumpafrön (som kan rostas innan om man vill). Häll i en bakplåtspappersklädd bakform. Toppa med nötter eller frön. Grädda i 60-70 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader.
 
 
bröd - filmjölk - filmjölksbröd - pumpafrön - tranbär