Chokladkräm med färskost

Denna chokladkräm är väldigt mångsidig när man bakar tårta. Man kan använda den som fyllning och dessutom får den precis rätt konsistens för spritsning, vilket gör att den även passar bra som frosting på tårtor. Receptet hittade jag här (bengtssons baksida)

1,5 dl kakao
300 g Philadelphiaost
200 g rumsvarmt smör
ca 350 g florsocker (beroende på smak och konsistens)

Vispa samman alla ingredienser. Var noga med att smöret är rumsvarmt. Ställ eventuellt in krämen i kylskåp en stund innan den används.

Jag skulle tro att krämen räcker som fyllning i ett lager och att täcka tårtan med, beroende på hur man väljer att dekorera den. Jag spritsade rosor på ovansidan av min tårta och det som blev över skulle knappast ha räckt till att fylla den.


Rosdekorationer gjorda med chokladkrämen

chokladfrosting - chokladfyllning - chokladkräm