Pannacottatårta med mjölkchoklad

"Du får göra som du vill, men den måste vara god". Så lät min senaste kakbeställning. Resultatet av detta ser ni nedan - en mjölkchokladpannacottatårta med chokladdekorationer.  Recept härifrån.
 
 
 
 
150 g Digestivekex
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl smält smör (knappt 150 g)
 
Mixa kex och kokosflingor till en slät massa i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och tryck ut i en tät form (ca 24 cm i diameter). 
 
6 gelatinblad
1 liter vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
200 g mjölkchoklad
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Koka upp grädden under ständing omrörning. Tillsätt vaniljsocker och kakao efter att de första bubblorna syns. Tillsätt chokladen i bitar och rör om tills den smälter. Rör ner gelatinbladen i gräddblandningen. Låt svalna en stund och häll därefter i formen. Låt svalna en stund i rumstemperatur och låt den därefter stelna i kylskåp minst 4 timmar, men helst över natten. 
 
 
 
Dekorera tårtan med exempelvis hackad Daim, hyvlad Dubbelnougat, chokladhjärtan och strössel.
 
Tips:
* Använd en så tät form som möjligt om du bakar den i en springform. Ungefär hälften av pannacottan rann ut ut min Ikea-form innan den hunnit stelna. 
choklad - choklad. mjölkchoklad - mjölkchokladpannacotta - mjölkchokladpannacottatårta - pannacotta - pannacottatårta