Blondies med hallon

Dessa blondies är verkligen jättegoda. Receptet hittade jag här. Allra godast är de dagen efter när de har fått kladda till sig lite. Om man orkar vänta så länge.
 
175 g smör
200 g vit choklad
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
4 2/3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
saft och skal från en lime
 
Hallonkompott:
2-3 dl hallon 
1 dl syltsocker
½ tsk vaniljsocker
 
Lägg alla ingredienser till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp. Mosa ihop med en träslev till en syltaktig blandning. Låt koka mellan 5 och 10 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
 
Smält smr och choklad tillsammans. Tillsätt farinsocker och därefter ett ägg i taget och rör om. Riv skalet från en lime och pressa i saften. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
 
Klä en form ca 20 x 20 cm (jag använde en lasagneform, blev perfekt) med bakpulver. Lägg ett lager smet i bottnen. Klicka över hallonkompott. Lägg resten av blondiesmeten i formen och klicka ut hallonkompott ovanpå. Dra försiktigt med en kniv för att skapa ett snyggt mönster. Grädda i 180 grader cirka 30 minuter. Lägg folie över om ovansidan blir för brun. Låt kallna i formen och ställ kallt i några timmar. Skär i bitar och servera med vispad grädde.
 
 
 
blondie - blondies - hallon - hallonblondies