Köttfärsfyllda crépes



Börja med att göra själva plättdegen, den ska nämligen svälla i ungefär 15 minuter innan du steker 8-10 stora plättar.

5 dl lättmjölk
2½ dl vetemjöl
2 ägg
½ dl olja
1 tsk salt

Receptet på fyllningen är ingenting du slaviskt måste följa för att få goda crépes, du kan själv byta ut eller lägga till egna favoriter. Här kommer ett förslag:

400 g nötfärs
1 lök
1 paprika
salsa/mexikansk sås
ca 100 g färskost (eller turkisk yoghurt)
1 msk brun redning (denna gång blev det senap istället)
2 dl riven ost

Fördela fyllningen i de stekta plättarna och rulla ihop. Placera plättarna tätt intill varandra i en ugnsform och strö eventuellt riven ost över. Gratinera dina crépes i 225ºC i 10 minuter, eller tills osten fått lite färg.