Kladdcupcakes med färskost och choklad

Muffins
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
¾ tsk bikarbonat (motsvarar ca 1½ tsk bakpulver)
1¾ dl socker
100 g smält margarin (eller 1½ dl solrosolja)
1¾ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk vaniljsocker


Blanda ihop mjöl, kakao och bikarbonat i en skål. Rör ner socker och därefter margarin, vatten, vinäger och vaniljsocker. Fortsätt röra tills smeten blir jämn.

Färskostblandning

150 g mjuk naturell färskost (ex Philadelphia)
¾ dl socker
1 ägg, lätt uppvispat
100 g hackad choklad


Vispa ihop färskost, socker och ägg i en skål tills ingredienserna har blandat sig ordentligt. Rör ner den hackade chokladen.

Fyll cirka 12 muffinsformar till hälften med chokladsmeten och avsluta med att lägga en sked av färskostblandningen ovanpå. Grädda i ugnen i 25 minuter, eller tills smeten har stelnat.



Tips:

* Om du följer receptet så får du kanske lite väl mycket färskostblandning i förhållande till muffinssmet. Detta leder till att du måste ha dina cupcakes längre i ugnen för att färskosten ska bli klar, och dina muffins blir inte kladdiga. Halvera färskostblandingen, alternativt fördubbla muffinssmeten, och du får kladdigare muffins (dock med mindre smak av cheesecake).
* Ett alternativ är att trycka ner färskostblandningen i smeten i formarna, för att få cheesecake-smak genom hela cupcaken.