Bakad choklad med vaniljglass

En riktigt god dessert för chokladälskaren. Enkel att göra och ser proffsig ut. Receptet är Markus Aujalays och du hittar det här.

4 portioner
100 g osaltat smör, rumstempererat
40 g strösocker
2 st ägg, hela
2 st äggulor
100 g mörk choklad (ex 70 %), smält
27 g vetemjöl


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke. Tillsätt de hela äggen, ett i taget och därefter äggulorna. Vispa mellan varje ägg. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning. Smeten har nu samma konsistens som visad grädde. Häll upp smeten i 4 smorda portionsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter - chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna och vara rinniga inuti. Servera nybakade med vaniljglass och exempelvis hallon.



Tips:
* Smeten ser väldigt grynig ut när du har lagt i alla äggen. Lugn - mjölet och chokladen löser det hela.