Hemmagjorda Dominokex

Jag gillar konceptet att göra en hemmagjord version av ett känt varumärke. Jag har redan gjort Fazerina-liknande tryfflar, Bountybollar och Daimtårta i Almondy-stil. Här kommer ännu ett recept i samma stil. Denna gång på hemmagjorda Dominokex - eller vaniljfyllda chokladkakor, som Therésia Erneborg kallar dem i son bok Söta saker.
 
20-25 dubbla kakor
1 ½ dl strösocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (ca 1 ½ - 2 tsk bakpulver)
1 krm salt
150 g rumsvarmt eller flytande smör
1 ägg, lätt uppvispat
 
Fyllning
50 g smör
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret (lättast går det om man använder flytande smör) pch sedan ägget. Forma degen till en cylinderformad längd och skär den i 40-50 skivor. Tryck till dem lite och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 minuter. Vispa samman ingredienserna till fyllningen. Bred ut den på undersidan på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg på de resterade kakorna som lock.
 
domino - dominokex - smörkräm