Vaniljkräm

Väldigt god vaniljkräm som passar perfekt som fyllning i tårtor tack vare den tjocka konsistensen. Receptet är Jan Hedhs. Godaste vaniljsåsen gör du genom att blanda lika mängd av denna vaniljkräm med vispad grädde.
 
500 g mjölk
1 vaniljstång
120 g äggula (6 st)
125 g socker
40 g majsstärkelse
25 g osaltat smör
 
Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i mjölken och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt stå och dra i 15 minuter. Ta ur vaniljstången. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse lätt och luftigt. Häll mjölken i äggblandningen under vispning. Vispa tills allting blir slätt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm under noggrann omrörning med visp tills krämen har kokat upp ordentligt. Den ska bli så tjock att man knappt kan vispa. Tillsätt smöret och ta bort från värmen och vispa tills smöret har smält. 
 
 
 
fyllning - tårtfyllning - vaniljkräm - vaniljsås