Yoghurtpannacotta med hallon
En pannacotta med smak av vanilj och yoghurt. Verkligen jättegod. Receptet är taget ur LCHF-husmanskost av Anna Hallén. Men den passar även oss som inte går på bokstavsdieter. I originalreceptet ingår inget socker, men det kan man tillsätta om man vill ha en sötare pannacotta.
4 portioner
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 dl turkisk yoghurt
(ca ½ dl socker)
200 g hallon, jordgubbar eller blåbär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll vispgrädden i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Tillsätt fröna och den delade vaniljstången i grädden. Koka upp grädden och rör om för att få ut all vaniljsmak. Ta kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma grädden. Låt grädden svalna. Rör ner yoghurten (och eventuellt sockret) i den avsvalnade grädden. Fördela gräddblandingen i 4 glas och låt stelna minst 3 timmar i kylen. Servera med bären.
Om man vill kan man lägga hälften av bären i botten av glasen innan man häller över gräddblandningen och använda resten av bären till servering.
Pannacotta är så gott:D