Knäckig rabarberpaj

 
Ett superbt pajrecept som kan varieras i oändlighet. Byt ut rabarbern, addera kryddor för fylligare smak... En storfavorit här hemma. Nästa gång ska jag dock spara in på kardemumman (alla gillar tydligen inte kardemumma lika mycket som jag). Receptet hittade jag här.

150 g rumsvarmt smör
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
ca 1 dl socker
¾ dl ljus sirap


Tärna smöret och vispa ner övriga ingredienser.

ca 5 rabarberstjälkar, skalade och skivade
¾ dl socker
2 tsk vaniljsocker
ca 1 matsked potatismjöl


Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela i en pajform. Smula över pajdegen och grädda pajen i 175 grader i 20-25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass.
 
paj - rabarber