Key lime cheesecake

Denna cheesecake med fräsch smak av lime passar perfekt på vårens fikabord. Receptet hittade jag här. Konsistensen på denna är suverän, tillräckligt fast för att enkelt kunna skära snygga bitar men tillräckligt krämig för att vara god. 
 
175 g digestivekex
75 g smör
4 gelatinblad
145 g vit choklad
200 g färskost
1 burk kondenserad mjölk
1 msk rivet limeskal
2 dl limesaft
2 dl vispgrädde
 
Smält smöret. Mixa kexen till en smulig massa i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Klä botten av en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut smulblandingen i botten av formen och ställ i kylskåp.
 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. (Om du använder limesaft från pressade limefrukter istället för koncentrat är detta ett bra tillfälle att pressa limesaft). Smält den vita chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikro och låt chokladen stå och svalna en stund. Vispa färskosten ett par minuter och tillsätt den kondenserade mjölken och det rivna limeskalet. Vispa ett tag. Tillsätt sen den avsvalnade chokladen och vispa ordentligt. 
 
Värm limesaften och rör ner gelatinbladen i saften så att de smälter. Häll i gelatinblandningen i en tunn stråle under ständig vispning. Vispa grädden skilt och vänd därefter ner den i smeten. Du kan även vispa på låg hastighet så blir smeten slät.
 
Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp över natten. Dekorera med t.ex. lime och vispad grädde strax innan servering.
 
 
 
 
 
 
 
 
cheesecake - key lime cheesecake - lime