Kladdkaka med vitt chokladtäcke
Kaka
2 dl mjöl
2,5 dl socker
1 msk kakao
0,5 tsk salt
150 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
100 g hackade hasselnötter
Glasyr
100 g vit choklad
0,5 dl grädde
Blanda mjöl, socker, kakao och salt. Smält smöret tillsammans med chokladen. Rör ner de torra ingredienserna i den smälta chokladblandningen. Rör därefter ner äggen, ett i taget och rör ordentligt. Vänd ner hasselnötterna i smeten. Häll smeten i en springform klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
Låt kakan kallna och gör under tiden glasyren. Hacka den vita chokladen fint. Sjud upp grädden och häll den därefter över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Låt glasyren svalna och stelna lite innan du brer den över kakan. Låt den glaserade kakan stå en timme i kylskåp innan den serveras. Godast är den om den får stå över natten.
