Ernsts lakritskola

Jättegod chokladkola med smak av lakrits, citron och flingsalt. En riktig höjdare. Receptet har Ernst Kirchsteiger gjort och det hittas på recept.nu.
 
3 dl socker 
1 dl ljus sirap 
3 dl vispgrädde 
3 msk kakao 
3 tsk lakritspulver 
1 st citron, endast skalet 
1 tsk flingsalt
 

Klä en form (cirka 15x20 cm) med ett bakplåtspapper. Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning med träslev. Tillsätt kakaon när sockerblandningen blivit jämn. Koka nu tills blandningen blivit lite rinnig. Droppa då lite av blandningen i vatten och gör ett "kulprov". Om kulprovet blir bra (går att rulla till en kula), ta då av kastrullen från plattan och låt svalna en aning. Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt med en visp. Häll kolablandningen i formen och strö till sist över citronraspen och flingsaltet. Ställ in formen i kylskåpet och låt stelna. Tag sedan ut den stela kolan och skär i önskad storlek och slå in i bakplåtspapper. Förvara i kylskåp.

 


chokladkola - citron - ernst kirchsteiger - flingsalt - lakritskola - lakritspulver