Snabba semlor

Ett snabbt och enkelt recept på frukostsemlor (eller frallor, om man nu vill kalla dem det). Receptet hittade jag hos Min Goda Sida.
 
Cirka 20 st
75 g jäst 
50 g smör
5 dl vatten
½ msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills blandingen är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har löst sig. Tillsätt socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter. 
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.
 
 
Tips:
Receptet är ett utomordentligt basrecept som går att variera. Byt ut mjölsorten, lägg till frön, torkad frukt eller varför inte rivna morötter?
bröd - frallor - semlor