Limemuffins med maräng

Jag blev sugen på att baka idag och passade samtidigt på att testa två av julklapparna jag fick i år; muffinsplåten och boken 200 söta muffins & cupcakes av Joanna Farrow. Båda två fick klart godkänt. Nu återstår bara att smaka muffinsen - men även de ser riktigt bra ut. Jag ändrade receptet en aning enligt ingredienserna vi hade hemma.

12 muffins
125 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 lime, finrivet skal och saften

Topping och fyllning
2 äggvitor
1 ¼ dl strösocker
lime curd

Sätt ugnen på 175 grader. Placera pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar. Häll alla muffinsingredienser i en skål och vispa med elvisp cirka en minut till en jämn smet. Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills muffinsen höjt sig och känns fasta.

Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum i en väl rengjord bunke. Vispa successivt ner socker, en matsked i taget, till en fast och blank marängsmet. Tag ut muffinsen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader.

Karva ut ett hål meden tesked i varje muffins och fyll med lime curd. Klicka över marängsmet och gör virvlar i den med en sked. Sätt in plåten i 1-2 minuter, under noggrann bevakning, tills marängen börjar bli ljust brun. Servera muffinsen varma.