Toscakaka i långpanna
Denna toscakaka är nog den godaste av sitt slag som jag har ätit. Allra godast är den nybakad. Receptet hittade jag i Hembakat 1/2012.
Kaka
2 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
½ dl grädde
100 g riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Toscaknäcke
200 g mandelspån (eller andra nötter)
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör, grädde och riven mandelmassa. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en form (ca 25 x 30 cm) täckt med bakplåtspapper. Grädda kakan i cirka 20-30 minuter. Låt kakan svalna.
Toscaknäcke: Rosta mandelspånen litegrann i en långpanna i ugnen. Vakta noga, de ska bara bli gyllenbruna, inte brända. Blanda alla ingredienserna rill toscasmeten i en kastrull. Se till att allt smälter, men det får inte koka. Bred smeten över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Passa den noga så att den inte bränns.
Kaka
2 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
½ dl grädde
100 g riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Toscaknäcke
200 g mandelspån (eller andra nötter)
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör, grädde och riven mandelmassa. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en form (ca 25 x 30 cm) täckt med bakplåtspapper. Grädda kakan i cirka 20-30 minuter. Låt kakan svalna.
Toscaknäcke: Rosta mandelspånen litegrann i en långpanna i ugnen. Vakta noga, de ska bara bli gyllenbruna, inte brända. Blanda alla ingredienserna rill toscasmeten i en kastrull. Se till att allt smälter, men det får inte koka. Bred smeten över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Passa den noga så att den inte bränns.
