Knäckig äppelkaka i långpanna

En väldigt god äppelkaka som passar perfekt med en klick (läs: en hel slev) vaniljsås. Botten påminner en aning om mördeg, men ändå inte. God är den i alla fall. Receptet hittade jag hos Nadjas Kitchen.
 
 
Cirka 20-30 bitar
2 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen
kanel 
strösocker
pärlsocker
mandelspån
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt dem stå och dra i sig smaken en stund. Blanda mjöl och bakpuler och rör ner ägg-sockerblandningen, tillsätt smörblandningen. Blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller klä den med bakplåtspapper). Tryck ner äpelbitarna och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter. Känn med en sticka när kakan är klar. 
 
långpanna - långpannekaka - äppelkaka - äpple - äpplen