Gräddtårta med apelsinchoklad

Årets farsdagstårta var (naturligtvis) en gräddtårta. Naturligtvis, eftersom jag passar på att baka gräddtårtor så fort någon högtid eller födelsedag tillåter. Det är ju så roligt! Efter att ha vandrat omkring i mataffären ett tag bestämde jag mig för att testa apelsinchoklad som smakkombination i tårtan. 
 
 
Botten är en ljus tårtbotten och är som vanligt gjord enligt detta recept. Jag har slutat leta efter nya recept på tårtbotten eftersom detta recept alltid blir bra. Botten är delad i tre delar. Det första lagret är fyllt med apelsinkvarg och lite vispad grädde. Apelsinkvargen är färdigköpt, men kan enkelt göras genom att smaksätta kvarg eller liknande med till exempel apelsinskal, -saft och vaniljsocker. Det andra lagret är fyllt med chokladfluff gjord på mjölkchoklad och apelsinsaft. På grund av apelsinsaften blev fyllningen lite lös, så lägg gärna till lite gelatin (alternativt skippa saften) för en stadigare fyllning. Tårtan är crumbcoatad med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker (samt lite bakpulver för stadga, en knivsudd per deciliter ungefär) och dekorerad med spritsad grädde, hackad choklad, rivet apelsinskal och krossade divestivekex.
 
 
 
apelsin - apelsinchoklad - choklad - gräddtårta