Lakritskex

Dessa kex är verkligen precis så goda som de ser ut. Turkisk peppar hör till mina absoluta favoriter i godisväg och de passar utmärkt som smaksättare i småkakor. Recept från Lindas bakskola på Hembakat. 
 

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap 
1 tsk vaniljsocker
¾ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
4-5 Turkisk peppar-karameller

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och socker till en mjuk massa i en skål. (Tips: det går snabbt och smärtfritt med elvisp). Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem tillsammans med sirapen. Vispa ihop till en smidig deg. 

Dela degen i två lika stora delar som formas till längder på bakplåtspapper. Platta ut dem en aning. Krossa karamellerna och strö hälften av krosset på längderna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Strö över resten av godiskrosset när de är färdiggräddade och fortfarande varma. Skär upp i snittar innan längderna svalnar.

Tips:
* Karamellerna krossas enkelt i en plastpåse med hjälp av en köttklubba, kavel eller liknande.

 
 
 
 
 
 
 
kex - småkakor - turkisk peppar