Kladdkakscupcakes med vaniljfrosting

Kladdkaksmuffins
100 g margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt de torra ingredienserna och rör ner margarinet. Fyll ca 12-15 muffinsformar till hälften med smet. Grädda 10-12 minuter i 200 grader.

Vaniljfrosting
4 msk smör (rumstempererat)
100 g cream cheese (ex. Philadelphia)
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker


Vispa smöret krämigt med elvisp. Tillsätt cream cheesen och vispa fluffigt. Häll i florsocker och vaniljsocker, lite i taget, och vispa till en slät massa. Låt stå i kylskåp en stund om den är för mjuk att spritsa.