Solrosfrallor

Goda pch lättbakade frallor med solroskärnor. Recept från Frostrosor.

18 stora frallor
50 g jäst
5 dl mjölk
2 tsk salt
0,5 dl honung
1 l vetemjöl special eller jästbrödsmjöl
2,5 dl vetemjöl
2-2,5 dl solroskärnor
100 g rumstempererat smör

Lös upp jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt salt, honung och solroskärnor. Arbeta in mjölet och arbeta degen i cirka 5 minuter i assistent eller för hand. Tillsätt matfettet och arbeta degen tills fettet gått in i degen. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30-40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord. Dela degen i två delar som du rullar till avlånga "korvar". Skär varje korv i 9 bitar. Doppa snittytorna i mjöl och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 20-30 minuter och grädda därefter mitt i ugnen i 200-225 cirka 10 minuter.



bröd - frallor - semlor

Tomatsoppa med fetaostkräm

4 portioner

1 gul lök
4 tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk timjan
1 burk tomatkross
4 dl grönsaksbuljong
1,5 tsk salt 
peppar
chili
1 tsk socker
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk Philadelphiaost

Hacka löken, tomaterna och vitlöken och fräs i en panna, tillsätt timjan. Rör ner tomatkross och grönsaksbuljong. Låt puttra i en kvart. Krydda med salt, socker och peppar och tillsätt chili. Tillsätt därefter turkisk yoghurt och Philadelphiaost. Om du vill kan du mixa soppan. 

Fetaostkräm som passar bra att servera till soppan
Turkisk yoghurt
Philadelphiaost
Fetaost
Timjan, saltpeppar och honung





fetaostkräm - soppa - tomat - tomatsoppa - vegetariskt