Solrosfrallor

Goda pch lättbakade frallor med solroskärnor. Recept från Frostrosor.

18 stora frallor
50 g jäst
5 dl mjölk
2 tsk salt
0,5 dl honung
1 l vetemjöl special eller jästbrödsmjöl
2,5 dl vetemjöl
2-2,5 dl solroskärnor
100 g rumstempererat smör

Lös upp jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt salt, honung och solroskärnor. Arbeta in mjölet och arbeta degen i cirka 5 minuter i assistent eller för hand. Tillsätt matfettet och arbeta degen tills fettet gått in i degen. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30-40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord. Dela degen i två delar som du rullar till avlånga "korvar". Skär varje korv i 9 bitar. Doppa snittytorna i mjöl och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 20-30 minuter och grädda därefter mitt i ugnen i 200-225 cirka 10 minuter.



bröd - frallor - semlor