Praliner med pepparkakstryffel
Chokladpraliner med en pepparkakssmakande fyllning. Passar utmärkt i jultider. Recept från Sweet Passion.
Mjölkchokladskal
200 g mjölkchoklad (gärna av finare kvalité)
Tryffelfyllning
85 g vispgrädde
30 g honung
1 tsk pepparkakskryddor
140 g mjölkchoklad
(eventuellt 40 g osaltat smör, som rörs i till sist)
Smält chokladen till chokladskalen. Om man har tid och lust kan man temperera chokladen. Hur man tempererar mjölkchoklad kan du läsa om här. Häll chokladen i silikonformar (drygt 25 stycken) och ställ in i kylskåp så att de stelnar.
Koka upp grädde och honung. Tillsätt pepparkakskrydda och vispa så att det blandas ordentligt. Hacka mjölkchokladen fint. Häll grädden över chokladen i en skål. Rör tills tryffeln blir slät. Låt svalna.
Fyll chokladskalen med tryffelfyllningen. Ställ in i kylskåpet. Smält ny choklad eller smält chokladen du tidigare använde till chokladskalen igen. Täck chokladskalen så att pralinerna får en botten. Lossa pralinerna ur formen. Förvara i kylskåp.