Fudge med vit choklad och mandlar
Den här fudgen är nog något av det godaste jag någonsin skapat i köket. Speciellt svår att göra var den inte heller. Receptet hittade jag här.
2 ¼ dl strösocker
2 ¼ dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
120 g vit choklad
50 g hackade mandlar utan skal
Blanda socker, vaniljsocker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka utan lock i 15-20 minuter tills smeten är 125 grader eller klarar kulprovet. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen. Tärna smöret och hacka chokladen fint, rör sedan försiktigt ner det i smeten tills allt är blandat. Häll smeten i en bakpappersklädd form (ca 15 x 20 cm) och låt svalna en stund. Ställ in i kylen. Skär fudgen i bitar med en vass kniv innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Tips:
* I originalreceptet är mängden vit choklad 150 g, men jag läste fel och hade däför inte så mycket choklad. Jag tycker dock att det blev bra ändå - kan tänka mig att mer vit choklad skulle ta över smaken aningen för mycket.