Snabbwienerbröd

Snabba wienerbröd som smakar som en blandning av bullar och wienerbröd. Receptet hittade jag i min gamla husapärm.
 
16 st
3 dl vetemjöl
75 g margarin, rumstempererat
25 g jäst
½ dl mjölk
1 ägg
1 msk socker
 
Fyllning
50 g mjukt margarin
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
Toppa ihop vetemjöl och margarin i en stor bunke. Lös upp jästen i fingervarm mjölk i en annan bunke. Vispa ihop ägg och socker för hand. Blanda samman alla tre blandingarna. Arbeta snabbt ihop degen med en trägaffel. Knåda inte. Sätt degen på mjölat bord, degen kan bli ganska kladdig så använd rikligt med mjöl vid utbakningen. Forma degen med mjölade händer till en platta. Kavla ut plattan till ca 20 x 40 cm. Rör samma fyllningen och bred över plattan. Rulla ihop plattan från långsidan. Skär rullen i 16 delar och lägg bitarna med snittytan uppåt i pappersformar. Låt jäsa 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 12-15 minuter. Sikta florsocker över vid servering. 
 
snabbt - snabbwienerbröd - wienerbröd