Yoghurtpannacotta med jordgubbskompott
God och somrig pannacotta. Istället för att göra en jordgubbskompott kan man servera pannacottan med rårörda jordgubbar, det blir jättegott. Recept ur Allas 26/12.
4 portioner
3 dl vispgrädde
½ dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl turkisk yoghurt
Jordgubbskompott
½ liter jordgubbar
½ dl strösocker
½ tsk kanel
Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Häll det sedan i en bunke. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till den varma grädden. Vispa. TIllsätt yoghurten och vispa. Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ dem kallt i 3-4 timmar.
Lägg jordgubbar och socker i en kastrull. Låt det småkoka i 4-5 minuter. Tillsätt kanel oxh låt kompotten svalna. Fördela kompotten ovanpå den kalla pannacottan.