Mandelkakor med topping

Det ser ut som små minicupcakes - men det är det inte. Dessa raringar består av en kaka gjord på mandelmassa samt en färskosttopping med apelsinsmak. Recept ur Allas 3/2013.
 
Cirka 15 små formar
200 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
1 dl vetemjöl
fint rivet skal av ½ apelsin
 
Topping
150 g naturell Philadelphiaost
2-3 msk florsocker
fint rivet skal av ½ apelsin
ev. strössel
 
Riv mandelmassan i en matberedare och blanda väl med smöret. Tillsätt mjölet och apelsinskalet. Fyll små formar med smeten och platta ut topparna med handen. Grädda i 175 grader cirka 12 minuter. Låt svalna.
 
Vispa ihop färskosten med florsocker och apelsinskal luftigt. Spritsa toppingen på varje mandelkaka. Garnera eventuellt med strössel.
 
apelsin - färskost - mandelkakor - mandelmassa - philadelphia