Chokladcheesecake med jordgubbar

En riktigt god och krämig cheesecake med smak av jordgubbar och choklad. Receot ur Hembakat 4/2013.
 
10-12 bitar
250 g Digestivekex med choklad
150 g smör
 
400 g Philadelphiaost
2 tsk kakao
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl jordgubbar
100 g mörk choklad
3 dl creme fraiche
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och mixa ihop det med kexsmulorna. Lägg en bakplåtswpapper i botten på en springform (24-26 cm i diameter) och tryck ut kexblandningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter.
 
Vispa ihop färskost, kakao och 1 ½ dl av sockret samt äggen till en slät smet. Vänd försiktigt ner jordgubbarna (dela dem om de är stora). Häll smeten ovanpå kexbotten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter till smeten har stannat. 
 
Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Vispa ihop chokladen med creme fraiche och ½ dl socker. Ta ut kakan ur ugnen. Bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen. Grädda kakan i 6-8 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt och låt stå i kylen några timmar eller över natten. Dekorera med färska jordgubbar eller riven choklad.
 
 
 
 
cheesecake - choklad - cream cheese - creme fraiche - jordgubbar