Chokladfudgemuffins

Mitt bidrag till Söta saker Månadens sötsak kommer här: chokladmuffins med chokladfudgetopping. Själva muffinsen har en väldigt djup chokladsmak, medan toppingen smakar mjölkchoklad. Superb kombination. Receptet hittade jag i 200 söta muffins & cupcakes av Johanna Farrow.
 
12 muffins
125 g rumstempererat smör
150 g socker
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ¼ dl kakaopulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills allt har blandats. Klicka ut i 12 muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen i cirka 14 minuter tills muffinsen höjt sig och känns fasta ovanpå. 
 
Chokladfudgetopping
100 g hackad mjölkchoklad
2 msk mjölk
50 g smör
1 ¼ dl florsocker
 
Mät upp choklad, smör och mjölk i en kastrull och värm försiktigt tills smöret och chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner florsockret till en jämn smet. Bred toppingen på muffinsen medan de fortfarande är varma.
 
 
choklad - muffins