Rödbetsbiffar

Jättegoda rödbetsbiffar som passar perfekt tillsammans med fetaostsåsen. Recept ur Allas 10/13.
 
4-5 portioner (cirka 12 biffar)
500 g rödbetor
1 medelstor rå potatis
1 gul lök
50 g mandelmjöl
1 ägg
2 msk majsstärkelse
salt och peppar
olja till stekning
 
Koka rödbetorna med skalet på i cirka 40 minuter. Låt dem svalna och skala dem medan de är ljumma, då går det lättast. Riv dem mellangrovt i en matberedare. Skala och riv potatis och lök. Blanda rödbetor, potatis, lök, mandelmjöl, ägg, majsstärkelse och kryddor och blanda till en smet. Låt svälla i cirka 30 minuter. Häll lite olja i en stekpanna och värm. Klicka i små biffar och låt dem stelna på undersidan innan de vänds. Stek inte på högsta värme eftersom de lätt bränns.
 
Fetaostsås
150 g fetaost
3 dl gräddfil
 
Mixa såsen med en stavmixer.
(Man kan också göra en portion fetaostsås genom att ta en liten mängd turkisk yoghurt eller gräddfil och mosa några fetaosttärningar med en gaffel. Gott det också.)
 
Servera biffarna med fetaostsåsen och kokt bulgur.
 
bulgur - fetaost - fetaostsås - rödbeta - rödbetsbiffar - vegetariskt