Mousse med jordgubbar och rabarber

En väldigt somrig och god mousse med rabarber och jorgubbar. Receptet räcker till ett lager fyllning i en stor tårta (28-30 cm i diameter). Receptet hittade jag hos Linda Runn.
 
4 gelatinblad
2,5 dl rabarber i bitar
2,5 dl hackade jordgubbar
1 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Häll rabarber, jorgubbar och socker i en kastrull och koka cirka 10 minuter tills allt är mjukt. Mixa blandingen slät med en stavmixer. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i blandingen. Låt svalna. Vispa grädde och vänd ner jordgubbs- och rabarberblandingen i grädden. Låt stelna i kylskåp cirka 2 timmar eller fyll tårtan och låt moussen stelna i tårtan. 
 
Här har blandingen kokats klart och ska mixas.
 
 
 
jordgubbsmousse - jorgubbar - mousse - rabarber - rabarbermousse - tårtfyllning