Kladdkakeglass

Den senaste tiden har det blivit riktigt populärt att smaksätta glass med bakverk. Det är inga konstigheter att hitta kanelbullar, äppelpaj, creme brûle, kakdeg eller brownies i glassen. Med lite inspiration av en citronglass, som jag gjorde tidigare i veckan, vispade jag ihop en chokladglass med kladdkaka. Kladdkakeglass!
 
 
Cirka 2 liter glass 
5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
200 g Philadephiaost
100 g hushållschoklad
2 msk kakaopulver
ca 1/2 kladdkaka (kladdig och kall)
 
Smält chokladen och låt svalna. Vispa grädden. Blanda kondenserad mjölk, vaniljsocker, Philadelphiaost, kakaopulver och smält choklad. Rör om eller vispa tills blandningen är slät. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden. Skär kladdkakan i bitar och rör ner i smeten. Häll i plastburkar och ställ i frysen. Rör om en gång i timmen de första timmarna fär att få en luftigare glass och förhindra att all kladdkaka sjunker till botten. Glassen är färdig efter cirka 7 timmar. 
 
 
chokladglass - glass - kladdkakeglass