Fudgebrownies
Kaka
125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Fudgeglasyr
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och tillsätt sedan socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen. Vänd till sist ner mjölet och rör till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form (ca 18 x 25 cm) och grädda i 23-26 minuter. Låt svalna i formen.
Koka upp grädden till glasyren i en kastrull. Ta kastrullen av värmen när de första bubblorna syns och rör ner hackad choklad och smör. Rör om så att chokladen smälter och glasyren blir slät. Häll i en skål och låt stå i kylskåp någon timme och tjockna, rör om då och då. Bred ut glasyren när den har tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor och garnera eventuellt med flingsalt.