Lemoncurd

Här kommer receptet på en enkel och god lemoncurd/citronkräm som kan användas till en hel del olika saker. Passar utmärkt som t.ex. tårtfyllning eller garnering. Eller varför inte komponera ihop en efterrätt med lemoncurd? Krämen är lagom syrlig och ger frisk smak. Recept från Hembakat.
 
Cirka 3 dl lemoncurd
2 citroner
1 ½ dl socker
2 ägg
50 g smör (rumstempererat)
 
Riv skalet av citronerna och lägg i en liten tjockbottnad kastrull. Skär sedan ett kryss i citronerna och pressa ur saften i en kastrullen. Tillsätt socker och ägg, vispa upp äggen. Koka upp på svag värme tills krämen tjocknar. Sila eventuellt krämen efter att den kokat ett tag för att bli av med det rivna citronskalet. Ta krämen av värmen när den har tjocknat och rör ner smöret. Låt svalna och ställ i kylskåp.
 
citron - citronkräm - lemoncurd