Shakshuka
Shakshuka (eller eggs in purgatory) är något jag sett och velat testa hur länge som helst. Idag var dagen. Detta recept är en minishakshuka gjord för en person. Shakshuka äter folk tydligen till frukost också, men jag äter det nog hellre till lunch.

En portion
1 klyfta vitlök
1 rödlök (eller annan lök)
1/2 röd chili
200 g körsbärstomater (ungefär)
Salt och peppar
(En skvätt äppelcidervinäger)
2 ägg
Hacka lökarna, skiva chilin och fräs i olja i en stekpanna. Ha i tomaterna, salta och peppra (har du äppelcidervinäger kan du ha i en skvätt, ger fin smak). Lägg på locket och låt puttra. Tomaterna ska bli mjuka som i en tomatsås ungefär.
Här flyttade jag över tomaterna från stekpannan till en mindre kastrull så att botten skulle täckas. Gör du mer shakshuka kan du fortsätta i stekpannan (och dubbla receptet). Gör man mindre shakshuka kan man antagligen köra i en mindre kastrull från början till slut också?
Gräv en liten grop i tomaterna och knäck i två ägg när tomatsåsen ser fin ut och smakar bra. Lägg på locket. När äggen är klara är din shakshuka klar. Krydda med lite salt och peppar och servera.
