Hallonbiskvier med vit choklad

Jättegoda hallonbiskvier med ett täcke av vit choklad. Receptet på hallonsmörkrämen hittade jag på Emelie Ullbergs blogg, biskvibottnarna gjorde jag enligt detta recept.
 
Cirka 40 biskvier
300 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
 
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan fint med rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet. Häll smeten i en spritspåse och tryck ut smeten till små kakor på bakplåtspapper (cirka 3 cm i diameter) och platta till toppen. Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från pappret.
 
Hallonsmörkräm och garnering
200-300 g hallon
200 g rumstempererat smör
2-3 dl florsocker
1 äggula
vaniljsocker eller -pulver
200 g vit choklad
 
Koka hallon till en puré och sila bort fröna. Låt svalna. Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsocker, äggula, vaniljsocker och hallonpurén. Vispa ihop. Bred smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i frysen. När biskvierna har fryst helt doppas de i smält vit choklad.
 
biskvi - biskvier - hallonbiskvier - hallonsmörkräm - vit choklad - vitchoklad